Begrebet: Særligt sensitiv 16 september 2020.

Særligt sensitiv.

Er det dækkende ? Er det et præcist begreb ?

Hvad mener vi når vi bruger begrebet ? Hvad mener DU ?

Jeg ved, at der er forskellige holdninger til hvilke ord og begreber der skal bruges i forbindelse med at være ekstra sensitiv og at nogle får reaktioner på ordet særligt i forbindelse med at være sensitiv.

Der er plads til det hele, for mig.

Jeg har selv truffet det valg at blive ved med at kalde det særligt sensitiv.

Fordi det er begrebet der er blevet brugt fra starten i Danmark, i gængs forstand.
Fordi det ligger godt i munden, for mig, at bruge ordene særligt sensitiv.
Fordi det er vigtigt for mig at holde fast i det jeg har kaldt det fra starten, med det formål at gøre det genkendeligt.
Fordi det er vigtigere for mig at have et fælles sprog omkring at have et ekstra udvidet sanse/nerve/energetisk system, end at spekulere i hvad det rigtige og mest dækkende ord er for det.

Helt bagom alt, er det ikke vigtigt for mig, at kalde det noget bestemt. Fordi det ikke kan og skal rubriceres og kategoriseres.

Men jeg ser sådan på det, at vi er i en "tid" hvor det fortsat er vigtigt at kalde det noget bestemt, netop for genkendeligheden og for at have et fælles sprog. Med mange nuancer og vinkler nuvel, men stadig i en stor fælles ramme.

Men at gøre det kræver også en høj bevidsthed, for netop ikke at ryge i fælden og komme til at fastholde et bestemt billede af det at være særligt sensitiv.
Men bevidst og åben lade sig flyde med de ændringer og udvidelser og den udvikling som finder sted, kollektivt og i den enkelte.

Jeg bliver ved med at kalde det at være særligt sensitiv.